1. Microsoft Teams
Met Teams kun je online communiceren via chats, vergaderingen én (video)bellen. Je kunt schermen delen. Teams communiceert uitstekend met andere Microsoft Office 365 programma’s zoals Word, Powerpoint en Excel online, maar bijvoorbeeld ook met SharePoint. Er is ook een gratis versie van Microsoft Teams.

2. Google Hangouts
Met Google Hangouts kun je (video)bellen en chatten, één-op-één of met een groep van max 10 mensen tegelijk. Je kunt het op je computer, laptop, smartphone en tablet gebruiken. Je scherm delen met je leerlingen gaat eenvoudig. Wel heb je een google-account nodig.

3. Whereby
Whereby (voorheen Appear.in) is een app waarmee je zonder registratie en inlog eenvoudig een videogesprek kunt houden met maximaal 4 mensen tegelijk. Te gebruiken op je computer, laptop, smartphone en tablet. Whereby werkt in Chrome, FireFox en Opera, zonder dat je iets hoeft te installeren.

4. Skype
Skype een internetdienst die je download op je computer en waarmee je gratis kunt videobellen met maximaal 5 mensen tegelijk. Je  kunt zien wanneer de ander beschikbaar is. De andere personen moeten ook een Skype-account hebben.

5. Zoom
Met de gratis versie van Zoom kunnen er maximaal 100 personen deelnemen aan jouw les, college of vergadering. Zoom heeft uitstekende audio- en videofunctionaliteiten en je kunt schermen delen. Houd er wel rekening mee dat je bij de gratis versie maximaal 40 minuten kunt overleggen. Door de stijgende populariteit van Zoom zijn problemen met privacy en beveiliging naar boven gekomen. Sommige cyber security experts raden daarom af  deze dienst te gebruiken.

6. Google Meet
Ook met Google Meet kun je gemakkelijk met jouw leerlingen/studenten en collega’s (video)bellen. Je krijgt een gratis proefperiode van 14 dagen, daarna zijn de er kosten aan verbonden. Groot voordeel is dat er grotere aantallen personen kunnen deelnemen, tot maximaal 150.

7. BlueJeans
Dit is een videoconferentietool die je in je browser gebruikt. Er is een gratis proefversie van 30 dagen.

8. Anymeeting
Met Anymeeting kun je in HD videobellen en bestanden delen. Met de 30 dagen gratis proefversie kun je een maand bekijken of Anymeeting geschikt is voor jou.

9. WebEx
WebEx is eenvoudig in het gebruik. Met de WebEx-app kun je buiten de deur vergaderen. Er zijn kosten verbonden aan de uitgebreide versie.

10. Join.me
Join.Me biedt naast videobellen en schermen delen de whiteboard-functionaliteit waarmee je een  een brainstormsessie houden. Aan de uitgebreide versie zijn kosten verbonden.