Op dinsdag 20 en donderdag 29 oktober organiseert Academy4Learning Het Grote Online Lesgeven-op-afstand-congres.  Een middag vol praktische en interactieve workshops die je helpen om lesgeven op afstand makkelijker te maken. En dat allemaal vanuit je luie stoel, achter je bureau of in je klaslokaal.

Het programma bevat negen interactieve workshops. Boordevol praktijkvoorbeelden, handvatten en concrete tips. In kleine groepen van maximaal 12 deelnemers ga je in gesprek met experts en leer je samen met collega’s. In één middag til je je online en hybride onderwijs naar een volgend niveau.

Een greep uit de workshops:

Een les op afstand vormgeven
Leer welke vijf fasen er in een les op afstand te onderscheiden zijn. Per fase worden praktijkvoorbeelden gedeeld die passen binnen jouw vakgebied (alfa, beta of gamma). Ook is er aandacht voor het bij de les houden van je leerlingen als zij op afstand werken.

Digitaal toetsen op afstand
Welke verschillende toetsmogelijkheden kun je inzetten op afstand? Er worden concrete voorbeelden gegeven van toetsen in verschillende apps en tools, passende bij jouw sector (VO en MBO). Daarnaast krijg je concrete tips en handvatten om dit te implementeren in je eigen les.

Motiverende gespreksvoering (gesprekstechnieken)
In deze workshop leer je over verschillende motiverende gesprekstechnieken die je op afstand in kunt zetten. De concrete praktijkvoorbeelden bieden handvatten die je helpen een motiverend gesprek op afstand te voeren.

Datum en tijdstip
In verband met de herfstvakanties organiseren we het online congres twee keer.

  • Dinsdag 20 oktober van 13:00 – 16:30 uur
  • Donderdag 29 oktober van 13:00 – 16:30 uur

Meer informatie
Bekijk het complete programma 

Aanmelden
Per workshop maximaal 12 deelnemers, zodat er ruimte is om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. Diverse collega-docenten hebben zich al aangemeld. Doe je mee?
Meld je hier aan!